Υλικά
Υλικά
1 συκωταριά με σκέπη
1 φλυτζ. ελαιόλαδο
1½ φλυτζ. ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε το ρύζι μέχρι να φουσκώσει και το σουρώνουμε.
Πλένουμε τη συκωταριά πολύ καλά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Την περνάμε από την κατσαρόλα σκέτη, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αφού τσιγαριστεί μαζί με την συκωταριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, επίσης ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
Ταυτόχρονα, σε μία άλλη κατσαρόλα, τοποθετούμε τη σκέπη σε χλιαρό νερό για 2 λεπτά να μαλακώσει και στη συνέχεια την ανοίγουμε πάνω στον πάγκο εργασίας.
Την κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα και με το μέγεθος που επιθυμούμε να έχει ο κάθε τζιγεροσαρμάς.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε κομμάτι μπόλιας και το τυλίγουμε να κλείσει. Σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει, προσθέτουμε λίγο νερό και τοποθετούμε έναν-έναν τους τζιγεροσαρμάδες.
Το σημείο της ένωσης, προσέχουμε να είναι στην κάτω πλευρά.
Αλείφουμε την επιφάνεια των σαρμάδων με λεμόνι.
Χτυπάμε μόνο του το αβγό και αλείφουμε την επιφάνεια των σαρμάδων.
Τους ψήνουμε σε σιγανή φωτιά στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.