banner
banner
banner

Τζιγεροσαρμάς Θράκης

Συνταγή

Τζιγεροσαρμάς Θράκης
Υλικά

1 συκωταριά με σκέπη
1 φλυτζ. ελαιόλαδο
1½ φλυτζ. ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Βράζουμε το ρύζι μέχρι να φουσκώσει και το σουρώνουμε. Πλένουμε τη συκωταριά πολύ καλά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Την περνάμε από την κατσαρόλα σκέτη, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αφού τσιγαριστεί μαζί με την συκωταριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, επίσης ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Ταυτόχρονα, σε μία άλλη κατσαρόλα, τοποθετούμε τη σκέπη σε χλιαρό νερό για 2 λεπτά να μαλακώσει και στη συνέχεια την ανοίγουμε πάνω στον πάγκο εργασίας. Την κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα και με το μέγεθος που επιθυμούμε να έχει ο κάθε τζιγεροσαρμάς. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε κομμάτι μπόλιας και το τυλίγουμε να κλείσει.  Σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει, προσθέτουμε λίγο νερό και τοποθετούμε έναν-έναν τους τζιγεροσαρμάδες. Το σημείο της ένωσης, προσέχουμε να είναι στην κάτω πλευρά. Αλείφουμε την επιφάνεια των σαρμάδων με λεμόνι. Χτυπάμε μόνο του το αβγό και αλείφουμε την επιφάνεια των σαρμάδων. Τους ψήνουμε σε σιγανή φωτιά στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος