banner
banner
banner

Τζατζίκι με σέσκουλα και αγγούρι (του μεζεδοπωλείου "Παραλιακόν")

Συνταγή

Τζατζίκι με σέσκουλα και αγγούρι (του μεζεδοπωλείου "Παραλιακόν")
Υλικά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
2 μάτσα σέσκουλα
1 μεγάλο αγγούρι
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. καφέ ξύδι λευκό
Χυμός 2 λεμονιών
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαυροσούσαμο
 2 -3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
 1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα, χωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν. Κόβουμε τα φύλλα σε 3 λωρίδες. Ζεματάμε τα κοτσάνια σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τα φύλλα για 30 δευτερόλεπτα, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
Πλένουμε πολύ καλά το αγγούρι και με τον πατατοκαθαριστή το κόβουμε σε λωρίδες. Πετάμε το μέρος με τα σπόρια. Κόβουμε τις λωρίδες σε κομμάτια 2 εκ. Λιώνουμε το σκόρδο στην πρέσα ή στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι να γίνει σαν πολτός, ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού και δουλεύουμε με το γουδοχέρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ εκτός από τα σέσκουλα και τα αγγούρια, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα σέσκουλα, το αγγούρι και τον άνηθο. Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο, αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος