Follow us

Τυροπιτάρι Ευβοίας

Τυροπιτάρι Ευβοίας

Υλικά

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

150-200 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

300 γρ. φέτα

2 αβγά

1 -2 κ.σ. γάλα

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το αλάτι να γίνουν μια ζύμη απαλή.

Χοντροτρίβουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αβγά και το γάλα.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ..

Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τη μισή ζύμη.

Την ανοίγουμε σε φύλλο σπρώχνοντας έτσι, ώστε το φύλλο να ανέβει στα πλάγια του τηγανιού. Απλώνουμε επάνω τη μισή γέμιση. Πασπαλίζουμε γενναία με τη φέτα και κλείνουμε το τυροπιτάρι φέρνοντας τη ζύμη που κρέμεται έξω από το τηγάνι επάνω στη φέτα.

Κάνουμε μια τρύπα στη μέση της πίτας με το δάχτυλό μας –η τρύπα πρέπει να φθάσει στον πάτο του τηγανιού. Καίμε το μάτι για 5 λεπτά.

Βάζουμε επάνω στη φωτιά το τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο τυροπιτάρι.

Το τυροπιτάρι αυτό γίνεται καλύτερο σε μάτι γκαζιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι