Follow us

Τυροπιτάκια στο τηγάνι

Τυροπιτάκια στο τηγάνι

Υλικά

υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

300 γρ. φέτα

200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο

3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα (κρατάμε χωριστά 1 κ.σ.)

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Αφήνουμε το φύλλο εκτός ψυγείου αρκετή ώρα.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τριμμένη, με τη μυζήθρα ή το ανθότυρο, λιωμένα με πιρούνι.

Προσθέτουμε τα αβγά, τον άνηθο και το πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε σε μικρό τηγανάκι το ελαιόλαδο με το βούτυρο.

Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με πινέλο (με το μείγμα λαδιού- βουτύρου) και ακουμπάμε επάνω ένα ακόμα φύλλο.

Με ένα μαχαίρι με δοντάκια, χωρίζουμε το φύλλο σε παράλληλες λωρίδες πλάτους 6-7 εκ., κατά μήκος της μακριάς πλευράς.

Βάζουμε στη μία άκρη κάθε λωρίδας 1 κ.γ.

γέμιση και γυρίζουμε το φύλλο να κλείσει προς τα επάνω.

Συνεχίζουμε να το γυρίζουμε, μια αριστερά μια δεξιά, μέχρι να τελειώσει, σχηματίζοντας τριγωνικό τυροπιτάκι.

Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε άφθονο, καυτό ελαιόλαδο για 4'-5', μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν (σημ.

άψητα διατηρούνται στην κατάψυξη, καλά τυλιγμένα σε μεμβράνη).

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.