banner
banner
banner

Τυροπιτάκια στο τηγάνι

Συνταγή

Τυροπιτάκια στο τηγάνι
υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο
3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα (κρατάμε χωριστά 1 κ.σ.)
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

Αφήνουμε το φύλλο εκτός ψυγείου αρκετή ώρα. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τριμμένη, με τη μυζήθρα ή το ανθότυρο, λιωμένα με πιρούνι. Προσθέτουμε τα αβγά, τον άνηθο και το πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε μικρό τηγανάκι το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με πινέλο (με το μείγμα λαδιού- βουτύρου) και ακουμπάμε επάνω ένα ακόμα φύλλο. Με ένα μαχαίρι με δοντάκια, χωρίζουμε το φύλλο σε παράλληλες λωρίδες πλάτους 6-7 εκ., κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Βάζουμε στη μία άκρη κάθε λωρίδας 1 κ.γ. γέμιση και γυρίζουμε το φύλλο να κλείσει προς τα επάνω. Συνεχίζουμε να το γυρίζουμε, μια αριστερά μια δεξιά, μέχρι να τελειώσει, σχηματίζοντας τριγωνικό τυροπιτάκι. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε άφθονο, καυτό ελαιόλαδο για 4'-5', μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν (σημ. άψητα διατηρούνται στην κατάψυξη, καλά τυλιγμένα σε μεμβράνη). 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος