Υλικά
υλικά
για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
1 φλ.τσ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 αβγό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειασθεί)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση:
500 φέτα τριμμένη
3 αβγά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι
παρασκευή
Σε ένα βαθύ σκεύος, κοσκινίζουμε τέσσερα φλ.τσ.
αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το αβγό, ελαφρά χτυπημένο.
Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη ελαστική και μαλακή.
Χτυπάμε τα 2 αβγά της γέμισης.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα χτυπημένα αβγά, μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 1/2 εκ.
και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, με τη βοήθεια φλιτζανιού ή ποτηριού.Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Χωρίζουμε το τρίτο αβγό και χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, σ' ένα μπολάκι.
Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση κάθε κομματιού ζύμης.
Αλείφουμε τις άκρες με λίγο ασπράδι και το κλείνουμε, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο.
Πατάμε την ένωση με πιρούνι, να κλείσει καλά.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο κροκάδι αβγού και τα ψήνουμε για 25' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε άλλο ταψί με τα υπόλοιπα.