Follow us

Τυροπιτάκια με φύλλο λαδιού

Τυροπιτάκια με φύλλο λαδιού

Υλικά

Υλικά για 25-30 κομμάτια

Για το φύλλο

1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

1 κ.γ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.) 

Για τη γέμιση

Μισό κιλό φέτα και γραβιέρα μαζί

4 αβγά και 1 κρόκος

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Εκτέλεση

ΓέμισηΣε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και γραβιέρα με χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε τα αβγά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά την γέμιση.ΦύλλοΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800C.

Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι, τα βάζουμε σε λεκάνη και σχηματίζουμε μια λακκουβίτσα στη μέση.

Ρίχνουμε εκεί το ελαιόλαδο, νερό, λίγο αλάτι, ξίδι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε με προσοχή, από το κέντρο προς τις άκρες, μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να γίνει η ζύμη μαλακή και ομοιογενής.

Την αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα, για να ξεκουραστεί.Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, σχηματίζουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε ένα-ένα σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ.

Τα γεμίζουμε με κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και αραδιάζουμε από επάνω τα τυροπιτάκια.

Τα αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με 2-3 σταγόνες νερό και ψήνουμε στο φούρνο 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι, τα βάζουμε σε λεκάνη και σχηματίζουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε εκεί το ελαιόλαδο, νερό, λίγο αλάτι, ξίδι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε με προσοχή, από το κέντρο προς τις άκρες, μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να γίνει η ζύμη μαλακή και ομοιογενής. Την αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα, για να ξεκουραστεί.Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, σχηματίζουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε ένα-ένα σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ. Τα γεμίζουμε με κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και αραδιάζουμε από επάνω τα τυροπιτάκια. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με 2-3 σταγόνες νερό και ψήνουμε στο φούρνο 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.