banner
banner
banner

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με καρύδια

Συνταγή

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με καρύδια
Υλικά

500 γρ. τελεμές ή φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
200 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
2 αβγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρ. γάλα
1 ½ φλ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί περίπου 25Χ40 και το πασπαλίζουμε με λεπτό σιμιγδάλι. Τινάζουμε να φύγει το περισσό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε λεκάνη χτυπάμε το γάλα και τα αβγά με αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τα τυριά, τα καρύδια, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το μείγμα σαν πυκνός χυλός. Δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν είναι πολύ αραιός ο χυλός προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αν είναι πολύ πυκνός, αραιώνουμε με λίγο γάλα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για μισή ώρα έως 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος