Υλικά
500 γρ. τελεμές ή φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι Υλικά
200 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
2 αβγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρ. γάλα
1 ½ φλ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί περίπου 25Χ40 και το πασπαλίζουμε με λεπτό σιμιγδάλι.
Τινάζουμε να φύγει το περισσό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε λεκάνη χτυπάμε το γάλα και τα αβγά με αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε τα τυριά, τα καρύδια, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και πιπέρι.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το μείγμα σαν πυκνός χυλός.
Δοκιμάζουμε το αλάτι.
Αν είναι πολύ αραιός ο χυλός προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αν είναι πολύ πυκνός, αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για μισή ώρα έως 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
A.T.