Υλικά
200 γρ. τυρί κρέµαΥλικά (για 20 περίπου τεμάχια)
250 γρ. φέτα
ξύσµα από 1 λεµόνι
1/2-1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. πιπέρι
20 γρ. καρύδια
2 κ.γ. σουσάµι (λευκό & µαύρο)
Εκτέλεση
1.Λιώνετε τη φέτα στο µούλτι όσο το δυνατόν καλύτερα.2.Προσθέτετε το τυρί κρέµα και χτυπάτε πάλι ώσπου να οµογενοποιηθούν.3.Ρίχνετε το ξύσµα, την πάπρικα και το πιπέρι.4.Βάζετε το µείγµα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, αναλόγως πόσο θα χρειαστεί να σφίξει ώστε να πλάθεται.5.Τρίβετε τα καρύδια, τα βάζετε σε ένα µπολάκι και σε ένα δεύτερο το σουσάµι.6.Βγάζετε το µείγµα από το ψυγείο και πλάθετε µικρά µπαλάκια, τα οποία κυλάτε είτε στα τριµµένα καρύδια είτε στο σουσάµι.7.Τα τοποθετείτε σε µια πιατέλα και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μπαχαρικά, όπως κύμινο, κόλιανδρο κτλ., ή άλλους ξηρούς καρπούς.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου «Party», εκδόσεις Ψυχογιός.