Follow us

Τυρολουκουμάδες

Τυρολουκουμάδες

Υλικά

Υλικά

800 γρ. κατσικίσιο μαστέλο, φορμαέλα, ταλαγάνι ή χαλούμι, κομμένο σε μπαστουνάκια

50 ml γάλα

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή κοινό αλεύρι με 1 κ. κ. μπέκιν πάουντερ)

175 ml μπίρα

½ κ. κ. αλάτι

½ κ. κ. πάπρικα

2 αβγά

1800 ml περίπου λάδι (σπορέλαιο για τη φριτέζα ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή σε μια βαθιά κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην ξεπεράσει τους 190ο C.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι, τη μπίρα, το αλάτι, την πάπρικα και τα αβγά και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρίσει το μείγμα και να σχηματιστεί ένα απαλό και πηχτό κουρκούτι.

Βουτάμε σ' αυτό το μείγμα 6-8 κομμάτια τυρί την κάθε φορά, τα ανακατεύουμε για να τυλιχτούν με το κουρκούτι και τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα, κουνώντας την έτσι, ώστε να μην κρατήσουν πάνω τους τα τυράκια πολύ κουρκούτι.

Τα ρίχνουμε και πάλι λίγα-λίγα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.

Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε, τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι τους και τα σερβίρουμε πολύ ζεστά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι