banner
banner
banner

Τυροκαυτερή

Συνταγή

Τυροκαυτερή
Υλικά

400 γρ. φέτα
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 πρέζα μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλουμε)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε την καυτερή πιπεριά από τις μεμβράνες και τα σπόρια και την τηγανίζουμε. Πετάμε το λάδι και αφαιρούμε τη φλούδα. Πλένουμε και καθαρίζουμε την πιπεριά Φλωρίνης από τις μεμβράνες και τα σπόρια και την τηγανίζουμε σε άλλο λάδι. Πετάμε το λάδι και αφαιρούμε τη φλούδα. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το μπούκοβο και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε πόσο καυτερή είναι, προσθέτουμε το μπούκοβο αν αντέχουμε και διορθώνουμε και το αλάτι. Βάζουμε στο ψυγείο γύρω στη 1 ώρα πριν σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος