banner
banner

Τσίζμπεργκερ με κόκκινο λάχανο

Συνταγή

Τσίζμπεργκερ με κόκκινο λάχανο
Υλικά

1 κ. μοσχαρίσιος κιμάς (με περιεκτικότητα σε λίπος περ. 20%)
4 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
4 στρογγυλά ψωμάκια (buns)
1 φλ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γαρνιτούρα: μουστάρδα,  φέτες ντομάτας, φύλλα από μαρούλι, ροδέλες από ξερό κρεμμύδι

banner
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε ελαφρά τον κιμά με το αλατοπίπερο και  σχηματίζουμε μπιφτέκια λίγο μεγαλύτερα από την περίμετρο που έχουν τα ψωμάκια. Πιέζουμε το κέντρο της επιφάνειας με τα δάχτυλά μας να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα χάμπουργκερ για 5 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα. Σκεπάζουμε κάθε χάμπουργκερ με μια φέτα τυρί και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ψήνουμε τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 30 δευτερόλεπτα. Αλείφουμε το μισό ψωμάκι με μουστάρδα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο. Τοποθετούμε επάνω το χάμπουργκερ με το τυρί, βάζουμε μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρούλι και ροδέλες κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος