banner
banner
banner

Τσιζκέικ με γιαούρτι

Συνταγή

Τσιζκέικ με γιαούρτι
Υλικά

για 8 άτομα ή ένα σκεύος διαμέτρου 25εκ.


Για τη βάση


200γρ.μπισκότα digestive
60γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα
100γρ.βούτυρο  


Για την κρέμα


4 φύλλα ζελατίνης
1 κλωναράκι βανίλιας
400γρ.ανθότυρο φρέσκο
300γρ.γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.γ μέλι 
500γρ.κυδώνι γλυκό του κουταλιού  (ή μαρμελάδα) 

banner
Παρασκευή

Βάζουμε τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Στρώνουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 10’ στους1800C.Ύστερα αφήνουμε τα ψημένα μπισκότα να κρυώσουν. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 7’-8’. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το κλωναράκι βανίλιας στη μέση και παίρνουμε τα σποράκια. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στον κάδο του μίξερτο ανθότυρο με το γιαούρτι και τα σποράκια της βανίλιας. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι. Παίρνουμε τα φύλλα ζελατίνης από το κρύο νερό, τα στραγγίζουμε με το χέρι και τα προσθέτουμε στο ζεστό μέλι ανακατεύοντας για να διαλυθούν. Προσθέτουμε το μέλι στην κρέμα και χτυπάμε δυνατά. Αδειάζουμε την κρέμα μας στο ταψί με τα μπισκότα και στρώνουμε την επιφάνεια.Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε στην επιφάνεια του το γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα (αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει πιο ρευστή).Το ξαναβάζουμε για ακόμα 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια σερβίρουμε  


Συνταγή από το βιβλίο ‘The Real Greek Yogurt Book’. εκδόσεις annieblana


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος