banner
banner
banner

Τσιπς γλυκοπατάτας και παντζαριού με χοντρό αλάτι κι αρωματικό λάδι

Συνταγή

Τσιπς γλυκοπατάτας και παντζαριού με χοντρό αλάτι  κι αρωματικό λάδι
Υλικά

1 μεγάλη πορτοκαλόσαρκη γλυκοπατάτα, πλυμένη, όχι ξεφλουδισμένη
1 μεγάλη κιτρινόσαρκη γλυκοπατάτα, πλυμένη, αλλά όχι ξεφλουδισμένη
2 μέτρια παντζάρια, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
αφρίνα (ανθός αλατιού) ή χοντρό κόκκινο αλάτι Χαβάης (alea sea)
σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
μερικές σταγόνες λάδι με δεντρολίβανο ή κάποιο άλλο μυριστικό ή λάδι τρούφας

banner
Παρασκευή

Αφού βουρτσίσουμε και πλύνουμε τις γλυκοπατάτες και ξεφλουδίσουμε τα παντζάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με όποιο εργαλείο κοπής που μπορεί να κόψει φετούλες σε μέγεθος τσιπς διαθέτουμε (μαντολίνο ή τρίφτη με τη σχισμή). Ζεσταίνουμε το λάδι που επιλέξαμε για το τηγάνισμα σε μια φριτέζα ή σε μια βαθιά κατσαρόλα με μεταλλικό καλαθάκι, στους 180ο С. Για να δοκιμάσουμε αν έφτασε σε αυτή τη θερμοκρασία ρίχνουμε ένα κομματάκι ψωμί στο καυτό λάδι. Αν ροδοκοκκινίσει στα 20 δευτερόλεπτα, μπορούμε να ρίξουμε τα τσιπς μας. Τα τηγανίζουμε, σε δόσεις πάντα, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα βγάζουμε μαζί με το καλαθάκι της φριτέζας, το οποίο αναποδογυρίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βάζουμε τα στεγνά πια λαχανικά σε ένα φαρδύ μπολ, τα πασπαλίζουμε με την αφρίνα ή το χοντρό αλάτι Χαβάης και τα περιχύνουμε με το αρωματικό λάδι, που επιλέξαμε. Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


 


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος