Follow us

Τσιπούρα σεβίτσε με ταχίνι και σησαμέλαιο (του σεφ Λευτέρη Λαζάρου)

Τσιπούρα σεβίτσε με ταχίνι και σησαμέλαιο (του σεφ Λευτέρη Λαζάρου)

Υλικά

Υλικά

10 φιλέτα τσιπούρας

λίγα φύλλα μέντας για στόλισμα

(θα χρειαστεί κι ένα στρογγυλό τσέρκι)

Για τη μαρινάδα

10 γρ. σησαμέλαιο

30 γρ. τζίντζερ τριμμένο

180 γρ. ελαιόλαδο

120 γρ. σκορδόλαδο

180 γρ. χυμό λεμόνι

30 γρ. ταχίνι

200 γρ. καστανή ζάχαρη

120 γρ. μηλόξυδο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι εστραγκόν φρέσκο

ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε τα ψάρια και τα αποδερματίζουμε.

Τα μαρινάρουμε με μηλόξυδο για 15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν τα ψάρια.

(Η ποσότητα ξυδιού που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα ψάρια).Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το εστραγκόν και το ξύσμα λεμόνι.

Όταν ψηθούν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το εστραγκόν και το ξύσμα λεμόνι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.