banner
banner
banner

Τσιπούρα σεβίτσε με ταχίνι και σησαμέλαιο (του σεφ Λευτέρη Λαζάρου)

Συνταγή

Τσιπούρα σεβίτσε με ταχίνι και σησαμέλαιο (του σεφ Λευτέρη Λαζάρου)
Υλικά

10 φιλέτα τσιπούρας
λίγα φύλλα μέντας για στόλισμα
(θα χρειαστεί κι ένα στρογγυλό τσέρκι)


Για τη μαρινάδα
10 γρ. σησαμέλαιο
30 γρ. τζίντζερ τριμμένο
180 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. σκορδόλαδο
180 γρ. χυμό λεμόνι
30 γρ. ταχίνι
200 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. μηλόξυδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι εστραγκόν φρέσκο
ξύσμα από 2 λεμόνια

banner
Εκτέλεση

Φιλετάρουμε τα ψάρια και τα αποδερματίζουμε. Τα μαρινάρουμε με μηλόξυδο για 15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν τα ψάρια. (Η ποσότητα ξυδιού που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα ψάρια).
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το εστραγκόν και το ξύσμα λεμόνι. Όταν ψηθούν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το εστραγκόν και το ξύσμα λεμόνι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος