Follow us

Τσιπούρα all’ aqua pazza

Τσιπούρα all’ aqua pazza

Υλικά

1 τσιπούρα περ. 1200 γρ. (ή 2 τσιπούρες των 600 γρ.)
400 γρ. ώριμα ντοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5 σκ. σκόρδο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 κ.σ. κάππαρη
εξ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι από μύλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε πολύ καλά μέσα-έξω και βάζουμε σε κάθε κοιλιά 2-3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 σκ. σκόρδο σε φετάκια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τα ψάρια μας (να μην αφήνουν πολύ κενό). Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε σε 3 κομματάκια το καθένα. Τα τοποθετούμε γύρω και ανάμεσα στα ψάρια, μαζί με τα υπόλοιπα σκόρδα σε φετάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κάππαρη. Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό φλ. τσ. νερό και το κρασί. Φροντίζουμε τα υγρά να φτάνουν μέχρι τη μέση περίπου των ψαριών και να μην τα καλύπτουν. Τα ψήνουμε για 30’ περίπου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…