banner
banner
banner

Τσιπούρα all’ aqua pazza

Συνταγή

Τσιπούρα all’ aqua pazza
Υλικά

1 τσιπούρα περ. 1200 γρ. (ή 2 τσιπούρες των 600 γρ.)
400 γρ. ώριμα ντοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5 σκ. σκόρδο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 κ.σ. κάππαρη
εξ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι από μύλο

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε πολύ καλά μέσα-έξω και βάζουμε σε κάθε κοιλιά 2-3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 σκ. σκόρδο σε φετάκια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τα ψάρια μας (να μην αφήνουν πολύ κενό). Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε σε 3 κομματάκια το καθένα. Τα τοποθετούμε γύρω και ανάμεσα στα ψάρια, μαζί με τα υπόλοιπα σκόρδα σε φετάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κάππαρη. Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό φλ. τσ. νερό και το κρασί. Φροντίζουμε τα υγρά να φτάνουν μέχρι τη μέση περίπου των ψαριών και να μην τα καλύπτουν. Τα ψήνουμε για 30’ περίπου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος