Υλικά
• ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδοΥλικά (για 4 άτομα)
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• ½ κιλό λαχανίδες
• 100 γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη
• 4 αποξηραμένα σύκα
• 4 καρυδόψιχες
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 πρέζα κόλιαντρο
• 1 καρότο
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ζωμό λαχανικών
• 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
• 4 τσιπούρες
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι που έχετε κόψει σε λεπτές κάθετες φέτες.
Ρίχνετε τις λαχανίδες, που έχετε κόψει με το χέρι σας στα δυο, και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το τυρί, τα σύκα και την καρυδόψυχα ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, το κόλιαντρο, τον ζωμό λαχανικών και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.Τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψήνετε στη σχάρα τις τσιπούρες.
Μοιράζετε τη γέμιση στα τέσσερα και τη βάζετε μέσα στα ψάρια.
Περιχύνετε με τη σος της γέμισης που έμεινε στο σκεύος και σερβίρετε.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Γεύσεις και αρώματα από τις δυο μεριές του Αιγαίου», εκδόσεις Μίνωας.