Follow us

Τσάι με μέντα

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μπαίνει στο πιο trendy λονδρέζικο εστιατόριο και αλα(χ)φιάζεται με την ανατολίτικη αλεγκρία του. Πρόσκληση σε ένα σούπερ σέξι γαστρονομικό πάρτι με τις μαροκινές συνταγές του «Momo».

Τσάι με μέντα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1 μεγάλο μπουκέτο δυόσμο

1 ½ κ.γλ. πράσινο κινέζικο τσάι (καλύτερη η ποικιλία gunpowder)

6 κ.γλ. ζάχαρη

Παρασκευή

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε λίγο στην τσαγιέρα για να την ζεστάνουμε.

Ξεπλένουμε το δυόσμο και κόβουμε τα φύλλα.

Αδειάζουμε την τσαγιέρα, βάζουμε μέσα το τσάι, ρίχνουμε πάνω του λίγο βραστό νερό και το χύνουμε κρατώντας μέσα τα φύλλα.

(Έτσι φεύγει λίγη από την πικράδα του τσαγιού).

Βράζουμε νερό ξανά.

Τρίβουμε ελαφρώς το δυόσμο, στρίβοντας τον μέσα στις παλάμες μας (βγάζει περισσότερο άρωμα).



Βάζουμε στην τσαγιέρα τη ζάχαρη και το δυόσμο και ρίχνουμε πάνω τους βραστό νερό.

Αν τα φύλλα του δυόσμου δεν καλυφθούν, τα σπρώχνουμε μέσα στο νερό (αν μείνουν έξω μαυρίζουν και δίνουν άσχημη γεύση στο τσάι.

Το αφήνουμε για 3 λεπτά.

Σερβίρουμε 1 ποτήρι και ξαναχύνουμε το τσάι στην τσαγιέρα (τα αρώματα μπλέκουν καλύτερα).

Κατόπιν σερβίρουμε το τσάι στα ποτήρια.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι