Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1 μεγάλο μπουκέτο δυόσμο
1 ½ κ.γλ. πράσινο κινέζικο τσάι (καλύτερη η ποικιλία gunpowder)
6 κ.γλ. ζάχαρη
Παρασκευή
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε λίγο στην τσαγιέρα για να την ζεστάνουμε.
Ξεπλένουμε το δυόσμο και κόβουμε τα φύλλα.
Αδειάζουμε την τσαγιέρα, βάζουμε μέσα το τσάι, ρίχνουμε πάνω του λίγο βραστό νερό και το χύνουμε κρατώντας μέσα τα φύλλα.
(Έτσι φεύγει λίγη από την πικράδα του τσαγιού).
Βράζουμε νερό ξανά.
Τρίβουμε ελαφρώς το δυόσμο, στρίβοντας τον μέσα στις παλάμες μας (βγάζει περισσότερο άρωμα).
Βάζουμε στην τσαγιέρα τη ζάχαρη και το δυόσμο και ρίχνουμε πάνω τους βραστό νερό.
Αν τα φύλλα του δυόσμου δεν καλυφθούν, τα σπρώχνουμε μέσα στο νερό (αν μείνουν έξω μαυρίζουν και δίνουν άσχημη γεύση στο τσάι.
Το αφήνουμε για 3 λεπτά.
Σερβίρουμε 1 ποτήρι και ξαναχύνουμε το τσάι στην τσαγιέρα (τα αρώματα μπλέκουν καλύτερα).
Κατόπιν σερβίρουμε το τσάι στα ποτήρια.