banner
banner

Τσάι με μέντα

Συνταγή

Τσάι με μέντα
Υλικά (για 6 άτομα)

1 μεγάλο μπουκέτο δυόσμο

1 ½ κ.γλ. πράσινο κινέζικο τσάι (καλύτερη η ποικιλία gunpowder)

6 κ.γλ. ζάχαρη

banner
Παρασκευή

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε λίγο στην τσαγιέρα για να την ζεστάνουμε. Ξεπλένουμε το δυόσμο και κόβουμε τα φύλλα. Αδειάζουμε την τσαγιέρα, βάζουμε μέσα το τσάι, ρίχνουμε πάνω του λίγο βραστό νερό και το χύνουμε κρατώντας μέσα τα φύλλα. (Έτσι φεύγει λίγη από την πικράδα του τσαγιού). Βράζουμε νερό ξανά. Τρίβουμε ελαφρώς το δυόσμο, στρίβοντας τον μέσα στις παλάμες μας (βγάζει περισσότερο άρωμα).

Βάζουμε στην τσαγιέρα τη ζάχαρη και το δυόσμο και ρίχνουμε πάνω τους βραστό νερό. Αν τα φύλλα του δυόσμου δεν καλυφθούν, τα σπρώχνουμε μέσα στο νερό (αν μείνουν έξω μαυρίζουν και δίνουν άσχημη γεύση στο τσάι. Το αφήνουμε για 3 λεπτά. Σερβίρουμε 1 ποτήρι και ξαναχύνουμε το τσάι στην τσαγιέρα (τα αρώματα μπλέκουν καλύτερα). Κατόπιν σερβίρουμε το τσάι στα ποτήρια.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος