Follow us

Truffles are a man's best friends!

Είπα να παραφράσω το γνωστό χιτάκι που τραγούδησε η Μέριλιν "Diamonds are a girl's best friends", διότι αυτό το πολύτιμο μανιτάρι είναι σαν αληθινό διαμάντι.

Truffles are a man's best friends!

Μπορεί να είναι κυρίως για το άρωμά του που το λατρεύουμε, αλλά -όπως κάθε μανιτάρι- διαθέτει μπόλικο umami και αυτός είναι επιπλέον ένας λόγος που κάνει ακαταμάχητο κάθε φαγητό που το περιέχει. Αυτό που συμβαίνει, όμως, με τις τρούφες είναι πολύ ιδιαίτερο. δεν είναι τόσο οι μονάδες του umami σε απόλυτες τιμές οι οποίες αποτελούν τη δύναμή τους όσο το γεγονός ότι έχουν και τα τρία είδη αμινοξέων που δίνουν umami (glutamte, inosinate guanylate). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγεθύνεται η umamiσια αίσθηση από τη συνύπαρξή τους με έναν τρόπο που ξεπερνάει το απλό άθροισμα των μονάδων του. Έτσι, μια σταλιά τρούφα κάνει θαύματα, γι' αυτό μην αδειάσετε σε ένα πιάτο όλο το το μπουκάλι με το τρουφέλαιο... Δ.Α.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;