Follow us

Τρυφερό μοσχάρι με μουστάρδα (του Jamie Oliver)

Τρυφερό μοσχάρι με μουστάρδα (του Jamie Oliver)

Υλικά

Υλικά για 6 μερίδες

900 γρ. μπούτι μοσχαρίσιο (ζητήστε από τον χασάπη το κόκαλο)

500 γρ. καρότα

2 κρεμμύδια

120 ml σάλτσα Worcestershire

2 γεμάτα κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160oC/ γκάζι 3.

Τοποθετήστε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και δίπλα ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόψτε το μοσχάρι σε μπουκιές 5 εκ.

και αλείψτε τις με μπόλικο μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι και τηγανίστε σε στεγνό τηγάνι μαζί με το κόκαλο για 8 λεπτά.Στο μεταξύ πλύνετε και καθαρίστε τα καρότα, κόψτε τα σε κομμάτια των 5 εκ.

και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα φούρνου με 1 κ.σ ελαιόλαδο.

Ξεφλουδίστε, κόψτε στα τέσσερα τα κρεμμύδια, σπάστε τα σε πέταλα και ρίξτε τα στο σκεύος ανακατεύοντας τακτικά.

Όταν το κρέας πάρει ωραίο χρώμα, ρίξτε το στην κατσαρόλα φούρνου, προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα, ανακατέψτε και καλύψτε με 800 ml βραστό νερό.Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον φούρνο για 4 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να γίνει τρυφερό και να αρχίσει να λιώνει.

Αραιώστε με ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται.

Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.