banner
banner
banner

Τρυφερό μοσχάρι με μουστάρδα (του Jamie Oliver)

Συνταγή

Τρυφερό μοσχάρι με μουστάρδα (του Jamie Oliver)
Υλικά για 6 μερίδες

900 γρ. μπούτι μοσχαρίσιο (ζητήστε από τον χασάπη το κόκαλο)
500 γρ. καρότα
2 κρεμμύδια
120 ml σάλτσα Worcestershire
2 γεμάτα κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160oC/ γκάζι 3. Τοποθετήστε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και δίπλα ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόψτε το μοσχάρι σε μπουκιές 5 εκ. και αλείψτε τις με μπόλικο μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι και τηγανίστε σε στεγνό τηγάνι μαζί με το κόκαλο για 8 λεπτά.
Στο μεταξύ πλύνετε και καθαρίστε τα καρότα, κόψτε τα σε κομμάτια των 5 εκ. και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα φούρνου με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ξεφλουδίστε, κόψτε στα τέσσερα τα κρεμμύδια, σπάστε τα σε πέταλα και ρίξτε τα στο σκεύος ανακατεύοντας τακτικά. Όταν το κρέας πάρει ωραίο χρώμα, ρίξτε το στην κατσαρόλα φούρνου, προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα, ανακατέψτε και καλύψτε με 800 ml βραστό νερό.
Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον φούρνο για 4 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να γίνει τρυφερό και να αρχίσει να λιώνει. Αραιώστε με ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται. Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος