Follow us

Τρίχρωμα σουβλάκια ψαριού

Τρίχρωμα σουβλάκια ψαριού

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φιλέτο ψαριού με σφιχτή σάρκα (πεσκανδρίτσα, ροφός, βλάχος, κλπ)

350 γρ. φιλέτο ξιφία

350 γρ. φιλέτο σολομού

2 κίτρινες πιπεριές

2 πορτοκαλί πιπεριές

2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μπούκοβο

Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού

Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψάρι σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς.

Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα περίπου ίσα με τους κύβους του ψαριού.

Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το ψάρι και ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά με τη μαρινάδα.

Αφήνουμε να μείνουν μια ώρα σκεπάζοντας το μπολ με λαδόκολλα.

Γυρίζουμε το ψάρι και τις πιπεριές πού και πού με μια τρυπητή κουτάλα.

Στραγγίζουμε τη μαρινάδα και περνάμε το ψάρι και τις πιπεριές σε μικρά σουβλάκια μήκους 10 εκ., έτσι ώστε να εναλλάσσονται τα χρώματα.

Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 5-8 λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε αν θέλουμε με ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα και αρτυμένα με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγες σταγόνες λεμόνι.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.