Follow us

«Τρίγωνα πανοράματος» με λευκό ταραμά από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

«Τρίγωνα πανοράματος» με λευκό ταραμά από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

Υλικά

Υλικά (για 10 τεμάχια)

4 φύλλα κρούστας

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

Ειδικά μεταλλικά χωνάκια (που θα προμηθευτείτε από καταστήματα ειδών μαγειρικής, συνήθως στην Ευριπίδου)

100 γρ. φυστίκι Αιγίνης

Ταραμάς

4 φέτες ψωμί του τοστ

150 γρ. λευκός ταραμά

Χυμό 4 λεμονιών

350-450 ml ελαιόλαδο και σπορέλαιο, ανακατεμένα

Παρασκευή

Σε μια επιφάνεια εργασίας, απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο και κόβουμε σε 5 λωρίδες.

Διπλώνουμε κάθε λωρίδα όπως όταν κάνουμε τυροπιτάκια, φέρνοντας τις άκρες μια φορά δεξιά και μια αριστερά, ώσπου να καταλήξουμε να έχουμε ένα τρίγωνο από φύλλο κρούστας.

Σε αυτό το σημείο κόβουμε με ένα ψαλίδι ελάχιστα τη μία άκρη και με προσοχή βάζουμε μέσα τη μύτη του μεταλλικού χωνιού.

Σπρώχνουμε σιγά σιγά το μεταλλικό χωνί, μέχρι να μπει σχεδόν ολόκληρο μέσα στο «χωνί» του φύλλου.

Ψήνουμε στους 180°C, για 12-15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε το ψωμί στο μπολ του μίξερ, μαζί με το λεμόνι και τον ταραμά, και δουλεύουμε για λίγο.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο, όπως στη μαγιονέζα.

Στην αρχή ο ταραμάς είναι νερουλός, όμως αργότερα αρχίζει να πήζει.

Μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδι παραπάνω.Με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα τρίγωνα με τον ταραμά και βάζουμε τις άκρες στο φιστίκι Αιγίνης, που έχουμε θρυμματίσει στο μίξερ.

Το σχήμα του ορεκτικού αυτού κάνει μια αναφορά στα κλασικά γλυκά «τρίγωνα» της ιδιαίτερης πατρίδας του Βασίλη Καλλίδη, της Θεσσαλονίκης, μόνο που εδώ τη θέση της αφράτης κρέμας παίρνει μια κλασική ταραμοσαλάτα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.