banner
banner
banner

Τριφτό Νάξου (πιλάφι με σιτάρι)

Συνταγή

Τριφτό Νάξου (πιλάφι με σιτάρι)
Υλικά

1 φλ. σιτάρι κομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες
λάδι αλάτι πιπέρι
ζάχαρη (προαιρετικά)

banner
Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε το σιτάρι να φουσκώσει σε κρύο νερό επί 8 ώρες περίπου. Αφού φουσκώσει, το ξεπλένουμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε 7 φλιτζάνια νερό και το σιτάρι και βράζουμε μέχρι να γίνει πιλάφι, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε κύβους. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά). Αφού γίνει η σάλτσα, προσθέτουμε το πιλάφι από το σιτάρι και σιγοβράζουμε γιά 5 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Δημήτρη Ευάγ. Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος