Follow us

Τράϊφλ με αμύγδαλα και σοκολάτα

Τράϊφλ με αμύγδαλα και σοκολάτα

Υλικά

500 γρ. κέικ βανίλιας
500 γρ. σαντιγί
200 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα
300 γρ. ανάμεικτα γρ. φρουϊ γλασέ ψιλοκομμένα
Για την γκανάς:
300 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
Για το σιρόπι:
¾ φλ. νερό
¾ φλ. ζάχαρη
½ φλ. ρούμι λευκό ή λικέρ Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την γκανάς: ανακατεύουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κομμένα σε μικρά κομματάκια και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει και προσθέτουμε το ποτό.
Κόβουμε το κέικ σε κομματάκια, βάζουμε μια στρώση σε βαθύ μπολ και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Καλύπτουμε με την γκανάς, σκορπάμε λίγα φρουΐ γλασέ και λίγα αμύγδαλα και σκεπάζουμε με τη σαντιγί. Συνεχίζουμε έτσι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σαντιγί. Γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας, αμύγδαλα και κερασάκια γλασέ. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ατομικά μπολ ή φαρδιά ποτήρια με πόδι.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.