Follow us

Τραβηχτή πίτα (του σεφ Δημήτρη Παμπόρη)

Τραβηχτή πίτα (του σεφ Δημήτρη Παμπόρη)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

90 ml ελαιόλαδο

170 ml νερό

10 γρ. μαγιά ξερή

1 πρέζα αλάτι

1 μικρή πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση

1 κ. αντίδια βρασμένα και ψιλοκομμένα

200 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

¾ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αντίδια σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Στο τέλος προσθέτουμε και τα αντίδια, ανακατεύουμε να ενωθούν με τα άλλα υλικά, σβήνουμε με το ξύδι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μπασίνα, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 120 γρ.

το καθένα και τα διατηρούμε σκεπασμένα, να μην στεγνώσουν.

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο και το γεμίζουμε δίνοντάς του το σχήμα μισοφέγγαρου (σαν καλτσόνε).

Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ηλιέλαιο και τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.