banner
banner
banner

Τορτίγιες με σπαράγγια και σάλτσα-κρέμα από γιαούρτι

Συνταγή

Τορτίγιες με σπαράγγια και σάλτσα-κρέμα από γιαούρτι
Υλικά

8 μικρές μαλακές τορτίγιες
24  πράσινα σπαράγγια
8 φέτες προσούτο ή πολύ λεπτοκομμένο ζαμπόν
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
8 κρόκοι αβγών
1 ½ κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

banner
Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το σκληρό κάτω μέρος (περίπου το 1/4) ώστε να μείνει το τρυφερό και τα πλένουμε. Αφαιρούμε σχολαστικά όλο το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στο σκεύος όπου βρίσκεται το γιαούρτι. Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι με τους κρόκους και το αλάτι και το πιπέρι να ενωθούν πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη. Περνάμε για 30 δευτερόλεπτα τις φέτες του προσούτο από καυτό αλάδωτο τηγάνι. Βάζουμε μπροστά μας τις τορτίγιες και τις αλείφουμε με 1 κ.σ. από το μείγμα γιαούρτι-κρόκοι αβγών. Παίρνουμε τρία σπαράγγια και τα κόβουμε στα δύο. Τα κάνουμε μάτσο (κορυφές και κοτσάνια) και τα τυλίγουμε με μια φέτα προσούτο. Τα ακουμπάμε στη μια άκρη της τορτίγιας και την τυλίγουμε. Τη βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαούρτι-κρόκοι αβγών. Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να κάνει καφέ κηλίδες. Σερβίρουμε αμέσως από 2 τορτίγιες σε κάθε πιάτο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος