Follow us

Τορτίγιες με σπαράγγια και σάλτσα-κρέμα από γιαούρτι

Τορτίγιες με σπαράγγια και σάλτσα-κρέμα από γιαούρτι

Υλικά

Υλικά

8 μικρές μαλακές τορτίγιες

24  πράσινα σπαράγγια

8 φέτες προσούτο ή πολύ λεπτοκομμένο ζαμπόν

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

8 κρόκοι αβγών

1 ½ κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το σκληρό κάτω μέρος (περίπου το 1/4) ώστε να μείνει το τρυφερό και τα πλένουμε.

Αφαιρούμε σχολαστικά όλο το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στο σκεύος όπου βρίσκεται το γιαούρτι.

Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι με τους κρόκους και το αλάτι και το πιπέρι να ενωθούν πολύ καλά.

Αφήνουμε στην άκρη.

Περνάμε για 30 δευτερόλεπτα τις φέτες του προσούτο από καυτό αλάδωτο τηγάνι.

Βάζουμε μπροστά μας τις τορτίγιες και τις αλείφουμε με 1 κ.σ από το μείγμα γιαούρτι-κρόκοι αβγών.

Παίρνουμε τρία σπαράγγια και τα κόβουμε στα δύο.

Τα κάνουμε μάτσο (κορυφές και κοτσάνια) και τα τυλίγουμε με μια φέτα προσούτο.

Τα ακουμπάμε στη μια άκρη της τορτίγιας και την τυλίγουμε.

Τη βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαούρτι-κρόκοι αβγών.

Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να κάνει καφέ κηλίδες.

Σερβίρουμε αμέσως από 2 τορτίγιες σε κάθε πιάτο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.