Follow us

Τόνος ταρτάρ

Τόνος ταρτάρ

Υλικά

Yλικά

4 φιλέτα φρέσκου τόνου, 180 γρ. περίπου το καθένα

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Για τη σάλτσα Teriyaki

20 ml σησαμέλαιο

20 ml ηλιέλαιο

20 ml σόγια σος

20 ml χυμό από lime

Μείγμα πιπεριών με φύκια*

Για γαρνιτούρα: λεπτές ροδέλες αγγουριού, αβγά από χελιδονόψαρο (tobiko),

Τούιγ (tuile) ψωμιού, λουλούδια βρώσιμα και μερικές σταγόνες λάδι σχοινόπρασου, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τον τόνο.

Τον κόβουμε σε κυβάκια και τον μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και τη σάλτσα teriyaki και αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες.

Τοποθετούμε σε πιάτο ένα στρογγυλό τσέρκι, το γεμίζουμε με τον τόνο.

Γαρνίρουμε με τα λουλούδια, πασπαλίζουμε με το μείγμα των πιπεριών και στερεώνουμε το τούιγ.

Περιχύνουμε με λίγο λάδι σχοινόπρασου.

Γύρω από το τσέρκι στήνουμε τις ροδέλες του αγγουριού και στολίζουμε με τα αβγά του χελιδονόψαρου και τα βρώσιμα λουλούδια, αν θέλουμε.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη θέση του μαύρο πιπέρι.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.