banner
banner
banner

Τόνος και καλαμαράκι με νερό καρύδας

Συνταγή

Τόνος και καλαμαράκι με νερό καρύδας
Υλικά (για 6 άτομα)

1/2 κιλό φιλέτο τόνου (χωρίς κόκαλα)
1 φλιτζ. νερό καρύδας
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
4 σκ. σκόρδο, καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ηλιέλαιο
1/2 κιλό «κορδέλες» καλαμαριού (βλ. συνταγή Παέλια ceviche)

Γαρνιτούρα
6 κόκκινα, μικρά ταϊλανδέζικα τσίλι ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο χοντροκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες



banner
Παρασκευή

Βάζουμε τον τόνο σε λαδόχαρτο, τον σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τον βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σκληρύνει καλά, αλλά να μην καταψυχθεί. Τότε, κόβουμε τον τόνο σε κύβους 7 χιλ. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι και το σκόρδο (χαμηλή φωτιά) , μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το σκόρδο και κρατάμε το λάδι με το άρωμά του. Σε γυάλινο μπολ αναμιγνύουμε νερό καρύδας, χυμό λάιμ και λάδι προσθέτουμε τον τόνο και τα υλικά της γαρνιτούρας και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τις «κορδέλες» στην κορυφή του ceviche, όταν σερβίρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος