banner
banner
banner

Tonkatsu (χοιρινά μπριζολάκια πανέ με panko)

Συνταγή

Tonkatsu (χοιρινά μπριζολάκια πανέ με panko)
Υλικά

1500 γρ. χοιρινά μπριζολάκια λεπτοκομμένα
2 αβγά
1 1/2 φλ.τσ. panko
2 σκ. σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
1 κ.γ. γάλα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Aφαιρούμε από τα μπριζολάκια το κόκαλο και κρατάμε τις λεπτές φέτες κρέατος. Σ΄ ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τ’ αβγά με το σκόρδο, ένα κ.γ. γάλα και αλατοπίπερο. Βάζουμε το panko σε απλωτό, βαθύ σκεύος. Βουτάμε κάθε κομμάτι κρέατος στο μείγμα του αβγού, κατόπιν τυλίγουμε στο panko, βουτάμε ξανά στο αβγό και τυλίγουμε πάλι με panko. Κρατάμε τα παναρισμένα μπριζολάκια σε πιατέλα μέχρι να τα προετοιμάσουμε όλα. Προτιμότερο να τα αφήσουμε να σταθούν γύρω στα 10’ για να σφίξει η κρούστα. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει καλά, τηγανίζουμε τα μπριζολάκια για 5’ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε αμέσως.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος