Follow us

Το χρυσό ελαιόλαδο Ziro Σητείας

Είναι το βραβευμένο ελαιόλαδο Ziro, από τους ελαιώνες της οικογένειας Προεστάκη στον Ζίρο Σητείας, μέσα στο προστατευόμενο από την Unesco, παγκόσμιο γεωπάρκο…

Το χρυσό ελαιόλαδο Ziro Σητείας

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ziro παράγεται αποκλειστικά από κορωνέικες ελιές, μια ποικιλία που περιέχει μεγάλη ποσότητα ελαιοκανθάλης, ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, εφάμιλλη εκείνων των ουσιών που απαντώνται στα φάρμακα. Παράγεται με παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας, σε περιορισμένη ποσότητα, έχει πολύ υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία. Με πρασινοκίτρινο χρώμα και γεύση φρουτώδη, με πικρές νότες, πλούσιο σε αρώματα και πολυφαινόλες. Τη χρονιά που πέρασε απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό NYIOOC (The World's Best Olive Pils) 2015 της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις και σε άλλους αντίστοιχους διαγωνισμούς.
Δεν είναι τυχαίο, ότι πολύ πρόσφατα απέκτησε και το «Πιστοποιητικό Ισχυρισμού Υγείας» από το πανεπιστήμιο της Αθήνας, μία ακόμη μεγάλη απόδειξη του πόσου σημαντικό είναι και πόσο ευεργετικές είναι οι ιδιότητες τους για την άνθρωπο. Εξαιρετική είναι και η συσκευασία του, ολόλευκη, αδιαφανής, με χρυσά γράμματα που συμβολίζουν τον "χρυσό" της υπαίθρου.

Οι παραγωγοί

Το χρυσό ελαιόλαδο Ziro Σητείας

Ο Γιώργος Προεστάκης και ο Βασίλης Μπέης, είναι δύο φίλοι οι οποίοι μοιράζονται την ίδια αγάπη για την ελληνική ύπαιθρο. Βρίσκονται στον τέταρτο χρόνο της συνεργασίας τους και αξιοποιώντας του ελαιώνες της οικογένειας Προεστάκη έχουν φέρει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα σχετικά με την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Ακολούθησαν οργανωμένη και μεθοδική δουλειά, ορθές πρακτικές καλλιέργειας, προσεκτική συγκομιδή και μια σειρά άλλων παραγόντων που σχετίζονται με την προσεκτική αποθήκευση αλλά και τυποποίηση του ελαιολάδου. Ο στόχος τους, εξάλλου, ήταν συγκεκριμένος από την αρχή. Θέλησαν να φέρουν το ελαιόλαδό τους ανάμεσα στις λίστες με τα καλύτερα του κόσμου. Με τον χρόνο, το ελαιόλαδο γίνεται ολοένα και πιο αναγνωρίσιμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την τοποθέτησή του σε μαγαζιά με ελληνικά ποιοτικά προϊόντα αλλά και σε πωλητήρια ξενοδοχείων και μουσείων.

Ο ελαιώνας

Οι ελαιώνες της οικογένειας Προεστάκη βρίσκονται στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης, στο χωριό Ζίρος Σητείας, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Εκεί γεννιέται και ωριμάζει ο καρπός της κορωνέικης ελιάς που δίνει το Π.Ο.Π. Σητεία Κρήτης, λουσμένος από το άπλετο φως του ήλιου και γεμάτος από τους χυμούς και τα αρώματα της κρητικής γης. «Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε όλη την τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε να παράξουμε ένα ελαιόλαδο που θα μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι. Επενδύουμε σημαντικά στην ποιότητα του λαδιού και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο αυτά που καταναλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας», θα μας πει ο Γιώργος και θεωρεί ότι το σημαντικότερο στοιχείο για να μπορέσεις να παράγεις ένα καλό ελαιόλαδο είναι να έχεις τη δυνατότητα ελέγχου σε κάθε στάδιο, από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή μέχρι την τυποποίηση και την προώθηση.

Ελαιόλαδο Ziro, Σητεία Κρήτης, 6974936427 www.ziro.gr

Μπορείτε να προμηθεύεστε το ελαιόλαδο Ziro είτε με απευθείας παραγγελία στο 6974936427, είτε από επιλεγμένα delicatessen σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;