Follow us

Το χρυσαφένιο καλαμπόκι στο πιάτο

Το χρυσαφένιο καλαμπόκι στο πιάτο

Πουλιέται (ακόμα) ψημένο στις γωνιές, πουλιέται ωμό στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές, είναι στην εποχή του, είναι γλυκό και είναι μια μεγάλη καλοκαιρινή απόλαυση να το μασουλάς με λίγο αλατάκι, όπως είναι ολόκληρο επάνω στην “κούκλα”. Είναι όμως και μια καλή πρώτη ύλη για διάφορα εύκολα φαγητά. Μεγάλο πλεονέκτημα ή ευχαρίστηση η μαστιχωτή του υφή που δίνει ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε έδεσμα. Επιπλέον ατού, το ότι είναι χορταστικό και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αν το θέλουμε στην πιο απλή του μορφή, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή το ψήνουμε στο φούρνο επάνω στη λαδόκολλα για 20 λεπτά γυρίζοντάς τους 2-3 φορές. Αν βαριόμαστε τη διαδικασία υπάρχει φυσικά και κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα, αλλά το φρέσκο είναι εντελώς άλλο πράγμα. Η ελληνική κουζίνα δεν το έχει σε περίοπτη θέση, σε αντίθεση με την Αμερική και το Μεξικό όπου το λατρεύουν -η αμερικανική ήπειρος είναι άλλωστε η πατρίδα του. Ρίξτε μια ματιά στις συνταγές που σας προτείνουμε και αν σαν κάνουν κλικ, ρίξτε μια ματιά και εδώ για ακόμα περισσότερες ιδέες.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;