banner
banner
banner

Το χρυσαφένιο καλαμπόκι στο πιάτο

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018

Το χρυσαφένιο καλαμπόκι στο πιάτο

Πουλιέται (ακόμα) ψημένο στις γωνιές, πουλιέται ωμό στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές, είναι στην εποχή του, είναι γλυκό και είναι μια μεγάλη καλοκαιρινή απόλαυση να το μασουλάς με λίγο αλατάκι, όπως είναι ολόκληρο επάνω στην “κούκλα”. Είναι όμως και μια καλή πρώτη ύλη για διάφορα εύκολα φαγητά. Μεγάλο πλεονέκτημα ή ευχαρίστηση η μαστιχωτή του υφή που δίνει ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε έδεσμα. Επιπλέον ατού, το ότι είναι χορταστικό και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αν το θέλουμε στην πιο απλή του μορφή, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή το ψήνουμε στο φούρνο επάνω στη λαδόκολλα για 20 λεπτά γυρίζοντάς τους 2-3 φορές.  Αν βαριόμαστε τη διαδικασία υπάρχει φυσικά και κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα, αλλά το φρέσκο είναι εντελώς άλλο πράγμα. Η ελληνική κουζίνα δεν το έχει σε περίοπτη θέση, σε αντίθεση με την Αμερική και το Μεξικό όπου το λατρεύουν -η αμερικανική ήπειρος είναι άλλωστε η πατρίδα του. Ρίξτε μια ματιά στις συνταγές που σας προτείνουμε και αν σαν κάνουν κλικ, ρίξτε μια ματιά και εδώ για ακόμα περισσότερες ιδέες.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος