Follow us

Το μενού του Δεκαπενταύγουστου

Δεν είναι πάντα εύκολο να σκεφτείς την κουζίνα και τις μαγειρικές το Δεκαπενταύγουστο. η μεγάλη γιορτή συμπίπτει με τη μεγάλη φυγή για τις διακοπές, η διάθεση δείχνει προς τη νωχέλεια και την ξεκούραση και όχι την επιμέλεια και τον κόπο, έστω κι αν είναι προς τιμήν της γαστρονομίας.

Το μενού του Δεκαπενταύγουστου

Πάντως το γεγονός της μεγάλης γιορτής παραμένει, οι Μαρίες οι Παναγιώτηδες και οι Δέσποινες γιορτάζουν, οι φίλοι και οι παρέες συναντιούνται και τα εξοχικά σπίτια γεμίζουν κόσμο.Πολλοί από εμάς δεν θα έχουμε αργία στην κουζίνα μας, αλλά θα επιλέξουμε να στρώσουμε τραπέζι για αγαπημένο κόσμο.
Η κεντρική ιδέα, λοιπόν, είναι ένα μενού με επίκεντρο το κρέας και μάλιστα κατσίκι ή αρνί όπως επιτάσσει η παράδοση. Αν γίνει στο φούρνο, κερδίζουμε χρόνο και ανταποκρινόμαστε και στα αταβιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής μας γεύσης. Κατά τα λοιπά, μια περίεργη σαλατούλα, ένα εύκολο ορεκτικό, ένα φρουτένιο επιδόρπιο, συνδυάζουν το δοξαστικό ύφος της μέρας με την ανάγκη για όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο και επίβλεψη στις κατσαρόλες και τα ταψιά. Το μενού που σας προτείνουμε πιστεύουμε ότι θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας και θα σας αφήσει αρκετό χρόνο για να απολαύσετε την παρέα τους.

Updated: 12/08/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 11/08/17

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;