Follow us

Το καλαμάρι, η σουπιά και το μελάνι τους

Η Μεσόγειος αγαπάει πολύ και τη σουπιά, και το καλαμάρι και τα τιμάει δεόντως σε πολλές εκδοχές. Κι εκείνα ανταποδίδουν αυτήν την προτίμηση με όποιον τρόπο κι αν δοκιμάσουμε να τα μαγειρέψουμε­.

Το καλαμάρι, η σουπιά και το μελάνι τους

Απλώς ψητά, γεμιστά, παέγια, με κρασί ή σπανάκι, οι σουπιές και τα καλαμάρια έχουν από γεννησιμιού τους ένα ευπρόσωπο umami (146 μονάδες ανά 100 γρ.). Έχουν, ωστόσο, και κάτι επιπλέον που κάνει το umami τους ακόμη δυνατότερο. Το μελάνι τους, το οποίο έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια, βάφει όχι μόνο με χρώμα αλλά και με βάθος, πληρότητα καθώς και μια περισσή νοστιμάδα που κάνει τα φαγητά ακαταμάχητα. Σκεφτείτε μόνο τα μαύρα ριζότο και τις μαύρες μακαρονάδες που σας έχουν κάνει να βο­γγήξετε από ευχαρίστηση και θα καταλάβετε τι εννοώ. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;