Από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου το Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου θα καταλάβουν οι γεύσεις και τα προϊόντα της κρητικής γης με συνοδεία δημοφιλών καλλιτεχνών της πατροπαράδοτης μουσικής.
Το φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια με σκοπό να προβάλει την κρητική μαγειρική παράδοση και το Ηράκλειο ως γαστρονομικό προορισμό, συνεχίζει φέτος την πετυχημένη πορεία του εξελιγμένο σε ποιότητα και δρώμενα. Στον πυρήνα, οι αυθεντικές γεύσεις από σεφ και τοπικούς συλλόγους γυναικών που δατηρούν με συνέπεια την παράδοση και βέβαια τα ανυπέρβητα υλικά της κρητικής γης, που διαμόρφωσαν με τα χρόνια το περίφημο κρητικό διατροφικό μοντέλο.
Το φεστιβάλ συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες και τοπικό πληθυσμό και είναι ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός με ποικίλα δρώμενα. Εκτός από την ποικιλία πατροπαράδοτων και σύγχρονων εδεσμάτων από καθιερωμένους σεφ, θα υπάρχει παρουσίαση συνταγών και παραδοσιακών τεχνικών από τοπικούς συλλόγους, ομιλίες -ενδιαφέρουσα εκείνη του δρ Αλέξανδρου Στεφανάκη για τα κρητικά τυριά και τη διατροφική αξία τους -ενώ κάθε βραδιά θα κλείνει με συναυλίες γνωστών Κρητών καλλιτεχνών και φυσικά χορούς.
Οι ώρες λειτουργίας είναι 5 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., ενώ την Κυριακή από τις 12-11 μ.μ. στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση με τοπικά προϊόντα. Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ.
Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.