Follow us

Το φαγκρί υπνωτίζει!

Θυμάμαι πιτσιρικάς πως όταν γύριζε ο πατέρας μου από το ψάρεμα με φαγκρί, στο σπίτι είχαμε γιορτή. Μεγάλο ψάρι, χρυσοκόκκινο, εντυπωσιακό, που όταν το κεφάλι του ήταν πιο κοφτό το λέγαμε «κορονάτο».

Το φαγκρί υπνωτίζει!

Η γλυκιά, κρουστή σάρκα του έχει μια σχεδόν υπνωτιστική νοστιμάδα. Τότε δεν ξέραμε, τώρα όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το φαγκρί είναι φουλ στο umami, μ’ έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Τη νοστιμιά του την οφείλει σε 215 μονάδες ινοσινικού αμινοξέος (inosinate) το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το μαγείρεμα. Το φαγκρί είναι ένα αληθινά ευέλικτο ψάρι γι’ αυτό μπορούμε να χαιρόμαστε τη γευστική του ιδιαιτερότητα ποικιλοτρόπως, από ωμό σε σούσι και μαρινάτο σε σεβίτσε μέχρι ψητό στη σχάρα, σε κρούστα αλατιού ή μαγειρεμένο. Aναζητήστε στο site μας ιδέες και συνταγές. Δ.Α.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;