Follow us

Το αχνιστό μύδι

Το αχνιστό μύδι

Υλικά

Υλικά (για 1 άτομο)

10 μύδια με το κέλυφος

1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

50 ml τσίπουρο με γλυκάνισο

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

20 ml ελαιόλαδο

1 καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε λάδι καυτερής πιπεριάς αφήνοντας την πιπεριά για 8 ώρες στο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πιπεριάς σε τηγάνι και σοτάρουμε τη σκελίδα του σκόρδου για να το αρωματίσουμε. Αποσύρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο, τα οποία τα καραμελώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα μύδια, τα οποία έχουμε καθαρίσει καλά και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.

Ύστερα από ένα λεπτό σβήνουμε πρώτα με το τσίπουρο και στη συνέχεια με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αχνίζουμε τα μύδια. Μετά από 4-5 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και αποσύρουμε τα μύδια.

Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε τα μύδια σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τη σάλτσα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.