banner
banner
banner

Το αχνιστό μύδι

Συνταγή

Το αχνιστό μύδι
Υλικά (για 1 άτομο)

10 μύδια με το κέλυφος
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
50 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε λάδι καυτερής πιπεριάς αφήνοντας την πιπεριά για 8 ώρες στο ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πιπεριάς σε τηγάνι και σοτάρουμε τη σκελίδα του σκόρδου για να το αρωματίσουμε.  Αποσύρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο, τα οποία τα καραμελώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μύδια, τα οποία έχουμε καθαρίσει καλά και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς. Ύστερα από ένα λεπτό σβήνουμε πρώτα με το τσίπουρο και στη συνέχεια με το κρασί.  Σκεπάζουμε με το καπάκι και αχνίζουμε τα μύδια.  Μετά από 4-5 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και αποσύρουμε τα μύδια. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει. Για να σερβίρουμε, βάζουμε τα μύδια σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τη σάλτσα.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος