Follow us

Τηγανητό ψάρι με σάλτσα κάρι

To γαστρο-πολιτισμικό σόου «Spain on the Road Again» που προβάλλει το FOXlife μάς ξεναγεί στην προκλητική νοστιμιά και τα αξιοθέατα της Ισπανίας. Η οσκαρική Gwyneth Paltrow, o τρελαμένος σεφ Mario Batali, o cool φιλόσοφος, κριτικός γεύσης των Ν.Υ. Times Mark Bittman και η κούκλα Ισπανίδα ηθοποιός Claudia Bassols, τρώνε, χαίρονται και μαγειρεύουν.

Τηγανητό ψάρι με σάλτσα κάρι

Υλικά

Υλικά

Ψάρι

Αρκετό λάδι για τηγάνισμα

4 φιλέτα μπαρμπουνιού ή μπακαλιάρου (100 γρ. καθένα)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλεύρι 

6 φύλλα σπανάκι


Σάλτσα κάρι

(1 φλιτζ.) 2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. καρότο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. μήλο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. σέλερι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καυτερό κάρι

1 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. κρύο βούτυρο


Γαρνιτούρα

1 κ.σ. καβουρντισμένο κουκουνάρι

1 κ.σ. καβουρντισμένα φιστίκια Αιγίνης

1 κ.σ. σταφίδες ξανθές

Παρασκευή


Ψάρι
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι (7 πόντοι ύψος) να κάψει καλά.

Έχουμε καθαρίσει τα ψάρια αφήνοντας όμως το δέρμα και τα κόκαλα πάνω στα φιλέτα τους.

Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο λάδι.

Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια δυο φορές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και τα κόκαλα και το δέρμα να είναι τραγανά.

Μετά τα τοποθετούμε στα πιάτα.Τηγανίζουμε το σπανάκι στο καυτό λάδι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ζωντανέψει το χρώμα του και να γίνει τραγανό.

Βάζουμε σάλτσα κάρι πάνω στο ψάρι και γαρνίρουμε με σπανάκι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Σάλτσα κάρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι (μέτρια προς δυνατή φωτιά).

Προσθέτουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, τα σοτάρουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέτουμε κάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και τα κάνουμε απαλό πουρέ, προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί.

Το περνάμε μέσα από ψιλό σουρωτήρι σε καθαρό τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο για να λιώσει και να αναμειχθεί μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.