Follow us

Τηγανητό ψάρι με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού, σταφίδες και μπαχαρικά

Τηγανητό ψάρι με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού, σταφίδες και μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. ψάρι σε φέτες για τηγάνι

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι

Για τη σάλτσα

3 μέτρια λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο

3 πόντοι φρέσκια ρίζα τζίντζερ

2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.γ. μαύρες σταφίδες

1 κ.γ. μουστάρδα

½  κ.γ. πιπέρι καγιέν

Από μια πρέζα τριμμένο κύμινο και κόλιανδρο

1 κ.γ. ζάχαρη

⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα λεμόνια: τα πλένουμε, πρώτα τα κόβουμε στα δύο οριζοντίως και μετά σε λεπτές λωρίδες.

Αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους, τα βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 12 ώρες.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βγάζουμε τα λεμόνια από το ψυγείο, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.

Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.

το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Κοπανίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε μπολ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το σκόρδο, το κύμινο και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε 1 φλ.

καυτό νερό, τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες και τα λεμόνια.

Σιγομαγειρεύουμε για λίγο, να μαλακώσουν τα λεμόνια αλλά να μην λιώσουν, μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν μας φαίνεται πολύ ξινή η σάλτσα ή λίγο ξύδι αν μας φαίνεται πολύ άτονη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να χλιάνει.Αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.Α.Τ.

Αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους, τα βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 12 ώρες.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.

το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Κοπανίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε μπολ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το σκόρδο, το κύμινο και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε 1 φλ.

καυτό νερό, τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες και τα λεμόνια.

Σιγομαγειρεύουμε για λίγο, να μαλακώσουν τα λεμόνια αλλά να μην λιώσουν, μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν μας φαίνεται πολύ ξινή η σάλτσα ή λίγο ξύδι αν μας φαίνεται πολύ άτονη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να χλιάνει.Αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.Α.Τ.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.