banner
banner
banner

Τηγανητό ψάρι με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού, σταφίδες και μπαχαρικά

Συνταγή

Τηγανητό ψάρι με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού, σταφίδες και μπαχαρικά
Υλικά

1200 γρ. ψάρι σε φέτες για τηγάνι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι
Για τη σάλτσα
3 μέτρια λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο
3 πόντοι φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. μαύρες σταφίδες
1 κ.γ. μουστάρδα
½  κ.γ. πιπέρι καγιέν
Από μια πρέζα τριμμένο κύμινο και κόλιανδρο
1 κ.γ. ζάχαρη
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα λεμόνια: τα πλένουμε, πρώτα τα κόβουμε στα δύο οριζοντίως και μετά σε λεπτές λωρίδες. Αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους, τα βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 12 ώρες. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βγάζουμε τα λεμόνια από το ψυγείο, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ. το φρέσκο κρεμμυδάκι. Κοπανίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το σκόρδο, το κύμινο και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό, τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες και τα λεμόνια. Σιγομαγειρεύουμε για λίγο, να μαλακώσουν τα λεμόνια αλλά να μην λιώσουν, μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν μας φαίνεται πολύ ξινή η σάλτσα ή λίγο ξύδι αν μας φαίνεται πολύ άτονη. Αφήνουμε τη σάλτσα να χλιάνει.
Αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος