Follow us

Τηγανητές πατάτες baby, μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών και σκόρδο

Τηγανητές πατάτες baby, μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

300 γρ. πατάτες baby

300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών

200 γρ. μανιτάρια λευκά

2 μεγάλα καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1 κεφάλι σκόρδο

1 κ.γ. κόκκοι από ροζ πιπέρι

½  φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου πλυμένα και στεγνωμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά και στεγνώνουμε τις πατάτες.

Πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και καθαρίζουμε τη βάση τους, αν είναι φρέσκα.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια και χωρίζουμε το κεφάλι από το ποδαράκι.

Βγάζουμε τις εξωτερικές φλούδες από το σκόρδο και κόβουμε μια οριζόντια φέτα από το πάνω μέρος και μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος, διατηρώντας το κεφάλι ολόκληρο.

Βάζουμε τα λαχανικά σε λεκάνη (εκτός από το σκόρδο), ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Τακτοποιούμε τις πατάτες, τα λαχανικά και το σκόρδο σε σκεύος με καπάκι, που μπαίνει στον φούρνο.

Ρίχνουμε το ροζ πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200οC για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, να πάρουν χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δυόσμο.

Σερβίρουμε αμέσως.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.