banner
banner
banner

Τηγανητές πατάτες baby, μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών και σκόρδο

Συνταγή

Τηγανητές πατάτες baby, μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών και σκόρδο
Υλικά

300 γρ. πατάτες baby
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
200 γρ. μανιτάρια λευκά
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κεφάλι σκόρδο
1 κ.γ. κόκκοι από ροζ πιπέρι
½  φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου πλυμένα και στεγνωμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά και στεγνώνουμε τις πατάτες. Πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και καθαρίζουμε τη βάση τους, αν είναι φρέσκα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια και χωρίζουμε το κεφάλι από το ποδαράκι. Βγάζουμε τις εξωτερικές φλούδες από το σκόρδο και κόβουμε μια οριζόντια φέτα από το πάνω μέρος και μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος, διατηρώντας το κεφάλι ολόκληρο. Βάζουμε τα λαχανικά σε λεκάνη (εκτός από το σκόρδο), ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τακτοποιούμε τις πατάτες, τα λαχανικά και το σκόρδο σε σκεύος με καπάκι, που μπαίνει στον φούρνο. Ρίχνουμε το ροζ πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200οC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δυόσμο. Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος