Follow Tasty Guide

Τηγανίτες πατάτας με dip καπνιστού σολομού

Τηγανίτες πατάτας με dip καπνιστού σολομού

Υλικά

υλικά

4 μεγάλες πατάτες

3-4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλ.τσ. αλεύρι

1/2 κ.γ. σπόρους κίμινου

1/2 κ.γ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για το dip σολομού:

180 γρ. καπνιστός σολομός

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. κρεμ φρες (στα μεγάλα σουπερμάρκετ)*

1 κ.σ. πολτό horseradish

1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο

πιπέρι

παρασκευή

Τρίβουμε τις πατάτες σε μέτριο τρίφτη και τις αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τα χτυπημένα αβγά (αρχικά τα τρία και αν χρειαστεί το τέταρτο), το αλεύρι, το κίμινο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό, χρησιμοποιώντας μια μέτρια κουτάλα.

Δεν ρίχνουμε πάνω από τρεις κάθε φορά, για να τηγανιστούν σωστά και διατηρούμε τη φωτιά μέτρια-δυνατή.

Όταν ροδίσουν τις γυρίζουμε από την άλλη.

Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντιπ σολομού, να γίνουν ένα μείγμα, κρατώντας λίγο άνηθο για να γαρνίρουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τις τηγανίτες πατάτας.* η "κρεμ φρες" είναι πηχτή, φρέσκια κρέμα γάλακτος ελαφρά υπόξινη.

Αν δεν βρείτε, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια πηχτή κρέμα γάλακτος στην οποία θα προσθέσετε λίγες σταγόνες λεμόνι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.