banner
banner
banner

Τηγανίτες-pancakes με βρώμη και ξινόγαλο

Συνταγή

Τηγανίτες-pancakes με βρώμη και ξινόγαλο
Υλικά

2 ½ αλεύρι βρώμης 
½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως 
1 ½ φλ. ξινόγαλο 
1 φλ. γάλα  
3 αβγά 
3 κ.σ. μέλι
2 δόσεις βανιλίνη
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ  πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα: βούτυρο και μέλι ή maple syrup ή κομπόστα, ή μαρμελάδα

banner
Εκτέλεση

Χτυπάμε το γάλα, το ξινόγαλο, τα αβγά, το μέλι και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι ολικής αλέσεως, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.  Ανακατεύουμε (ελαφρά) με αβγοδάρτη, να ενωθούν τα υλικά. Καίμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι διαμέτρου 8 -10 εκ., κόβουμε ένα κομμάτι βούτυρο, το καρφώνουμε σε πιρούνι  και αλείφουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε 1/3 φλ. από το μείγμα και το απλώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού της σούπας. Μόλις φανούν στην επιφάνεια φουσκίτσες (χρειάζονται γύρω στα 3 -4 λεπτά, γυρίζουμε την τηγανίτα με σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη μεριά για 2 -3 λεπτά ακόμα. Αν δούμε ότι ροδίζει πολύ γρήγορα η επιφάνεια και κινδυνεύει να μείνει άψητο το εσωτερικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.
σημ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τη μισή δόση των υλικών, για λιγότερες τηγανίτες.


Α.Τ. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος