Follow us

Τηγανίτες με αντζούγιες κάππαρη και μαραθόσπορο (Crispeddi, από τη κουζίνα της Σικελίας)

Τηγανίτες με αντζούγιες κάππαρη και μαραθόσπορο (Crispeddi, από τη κουζίνα της Σικελίας)

Υλικά

Υλικά

600 γρ. αλεύρι από σιμιγδάλι 

200 γρ. ρικότα

6 φιλέτα αντζούγιας στο λάδι

1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μαραθόσπορος κοπανισμένος ή ½ φλ. μάραθο ή φινόκιο ή άνηθος ψιλοκομμένος

25 γρ. φρέσκια μαγιά

250-300 ml χλιαρό νερό

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με 3 -4 κ.σ χλιαρό νερό και φτιάχνουμε μιαν αλοιφή.

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε ένα λακκάκι στο κέντρο.

Προσθέτουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο χλιαρό νερό λίγο –λίγο ανακατεύοντας με αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα πυκνό χυλό.

Αφήνουμε την λεκάνη σκεπασμένη για δύο ώρες μέχρι να φουσκώσει ο χυλός.

Ανακατεύουμε σε μπολ τις αντζούγιες στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες, την κάπαρη, τους μαραθόσπορους ή τον άνηθο, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι και τη ζάχαρη.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια διαμέτρου 2 εκ.

αλείφοντας τα χέρια μας με λίγο λάδι για να μην κολλάει το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαρύ, βαθύ τηγάνι επάνω σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάζουμε ένα –ένα τα μπαλάκια του τυριού επάνω σε πιρούνι και τα βυθίζουμε στον χυλό.

Τα σηκώνουμε στραγγιστά, τα ακουμπάμε επάνω σε κουτάλι και τα αφήνουμε να πέσουν απαλά μέσα στο καυτό λάδι για να αποφύγουμε το πιτσίλισμα.

Τηγανίζουμε για 4 -5 λεπτά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τους «λουκουμάδες» με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.