Υλικά
700 γρ. χοιρινό σε μπουκιές (κατά προτίμηση σπάλα)Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 μήλα σε κυβάκια
10 κάστανα ψητά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 φλ. σέλερι σε ροδέλες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¾ φλ. μπράντι
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι να μαλακώσουν λίγο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το χοιρινό και ροδίζουμε από όλες τις μεριές για 5'. Σβήνουμε με το μπράντι και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 1 ½ φλ.
καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για 45 λεπτά περίπου.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κάστανα και τα μήλα και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά μια–δυο φορές. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά .
Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά και σερβίρουμε (ταιριάζει με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας).
Α.Τ.Updated: 09/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/12/16