Τηγανιά χοιρινού με κάστανα και μήλα

Συνταγή

Τηγανιά χοιρινού με κάστανα και μήλα
Υλικά

700 γρ. χοιρινό σε μπουκιές (κατά προτίμηση σπάλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 μήλα σε κυβάκια
10 κάστανα ψητά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 φλ. σέλερι σε ροδέλες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¾ φλ. μπράντι
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι να μαλακώσουν λίγο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό  και ροδίζουμε από όλες τις μεριές για 5'.  Σβήνουμε με το μπράντι και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 1 ½ φλ. καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για 45 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κάστανα και τα μήλα και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά μια–δυο φορές.  Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά . Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά και σερβίρουμε (ταιριάζει με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας).


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος