banner
banner
banner

Τηγανιά χοιρινού με κάστανα και μήλα

Συνταγή

Τηγανιά χοιρινού με κάστανα και μήλα
Υλικά

700 γρ. χοιρινό σε μπουκιές (κατά προτίμηση σπάλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 μήλα σε κυβάκια
10 κάστανα ψητά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 φλ. σέλερι σε ροδέλες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¾ φλ. μπράντι
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι να μαλακώσουν λίγο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό  και ροδίζουμε από όλες τις μεριές για 5'.  Σβήνουμε με το μπράντι και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 1 ½ φλ. καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για 45 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κάστανα και τα μήλα και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά μια–δυο φορές.  Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά . Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά και σερβίρουμε (ταιριάζει με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας).


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος