Follow us

Τηγανιά με θαλασσινά, φρέσκα φασολάκια και πιπεριά

Τηγανιά με θαλασσινά, φρέσκα φασολάκια και πιπεριά

Υλικά

Υλικά

500 γρ. διάφορα όστρακα (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια)

200 γρ. ανάμεικτα γαρίδες και χτένια χωρίς τα κελύφη και τα όστρακα (ή μόνο γαρίδες)

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 γρ. φρέσκα φασολάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες 

3 κ. σ. βασιλικό ή μάραθο ψιλοκομμένο

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ξεπλένουμε τα όστρακα πολύ καλά, τα βουρτσίζουμε προσεκτικά και αφαιρούμε το “γένι” από τα μύδια.

Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τα όστρακα, ρίχνουμε ένα φλ.

νερό , σκεπάζουμε καλά με καπάκι και αχνίζουμε για 5 λεπτά.

Τα βγάζουμε με στραγγιστή κουτάλα, πετάμε όσα δεν άνοιξαν, αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε τη σάρκα στην άκρη.

Κρατάμε 2 κ.σ από το ζουμί τους και, αν θέλουμε, κρατάμε και λίγα όστρακα με το κέλυφος για διακόσμηση.

Καθαρίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 κ.σ ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα φασολάκια και την πιπεριά ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα χτένια συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα όστρακα με το ζουμί που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε 1-2 φορές και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με βασιλικό ή μάραθο. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.