Υλικά
500 γρ. διάφορα όστρακα (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια) Υλικά
200 γρ. ανάμεικτα γαρίδες και χτένια χωρίς τα κελύφη και τα όστρακα (ή μόνο γαρίδες)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γρ. φρέσκα φασολάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
3 κ. σ. βασιλικό ή μάραθο ψιλοκομμένο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τα όστρακα πολύ καλά, τα βουρτσίζουμε προσεκτικά και αφαιρούμε το “γένι” από τα μύδια.
Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τα όστρακα, ρίχνουμε ένα φλ.
νερό , σκεπάζουμε καλά με καπάκι και αχνίζουμε για 5 λεπτά.
Τα βγάζουμε με στραγγιστή κουτάλα, πετάμε όσα δεν άνοιξαν, αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε τη σάρκα στην άκρη.
Κρατάμε 2 κ.σ από το ζουμί τους και, αν θέλουμε, κρατάμε και λίγα όστρακα με το κέλυφος για διακόσμηση.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 κ.σ ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα φασολάκια και την πιπεριά ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα χτένια συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα όστρακα με το ζουμί που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε 1-2 φορές και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με βασιλικό ή μάραθο. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
A.T.