banner
banner

Τηγανιά με καλαμαράκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπεριά

Συνταγή

Τηγανιά με καλαμαράκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπεριά
Υλικά

1, 5 κ. καλαμαράκια 
700 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια   
1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
Ξύσμα 1/2 λεμονιού
Ελαιόλαδο 
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα στεγνώνουμε σχολαστικά με χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε την καυτερή πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μείνουν τραγανά και τα βγάζουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το λάδι από τα υπολείμματα, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ¼ φλ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε 1-2 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος