Follow us

Τηγανιά λαχανικών με μαστιχωτό τυρί και χωριάτικο λουκάνικο

Τηγανιά λαχανικών με μαστιχωτό τυρί και χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά

Υλικά

40 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ χωριάτικο λουκάνικο ή ¼ σουτζούκι πέταλο, κομμένο σε μικροσκοπικά κυβάκια

1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια 

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια της, κομμένη σε λωρίδες

2 μέτρια κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες 

2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια 

2-3 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες 

120 γρ. τυρί Ταλαγάνι ή μαστέλο Χίου, κομμένο σε κυβάκια

2 κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 

2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 

2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το λουκάνικο (ή το σουτζούκι), σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τις μελιτζάνες και τέλος τα κολοκυθάκια.

Μόλις μαραθούν και αυτά και αρχίσουν να στεγνώνουν τα λαχανικά, ρίχνουμε τη ντομάτα και το τυρί και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται για περίπου 12-15 λεπτά.

Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αρωματικά και την πάπρικα ή το μπούκοβο.

Σημ. Αν όσο μαγειρεύουμε δούμε πως η τηγανιά μας θα χρειαστεί υγρά της προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό.



Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.