banner
banner

Θράψαλο με πέστο βασιλικού και μυζήθρα

Συνταγή

Θράψαλο με πέστο βασιλικού και μυζήθρα
Υλικά

300 γρ. φρέσκο θράψαλο ή φρέσκο καλαμάρι
40 γρ. μυζήθρα
Για το πέστο βασιλικού
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, πλυμένο καλά και στεγνωμένο
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το θράψαλο, το σχίζουμε κατά μήκος και το ανοίγουμε σε φιλέτο. Το ψήνουμε στο grill σε πολύ δυνατή φωτιά (προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ, γιατί θα σκληρύνει).
Ετοιμάζουμε το πέστο προσθέτοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το θράψαλο σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώνουμε επάνω το πέστο. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα θρυμματισμένη και λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος