Follow us

Θράψαλο με πέστο βασιλικού και μυζήθρα

Θράψαλο με πέστο βασιλικού και μυζήθρα

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φρέσκο θράψαλο ή φρέσκο καλαμάρι

40 γρ. μυζήθρα

Για το πέστο βασιλικού

1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, πλυμένο καλά και στεγνωμένο

3 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. παρμεζάνα

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το θράψαλο, το σχίζουμε κατά μήκος και το ανοίγουμε σε φιλέτο.

Το ψήνουμε στο grill σε πολύ δυνατή φωτιά (προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ, γιατί θα σκληρύνει).Ετοιμάζουμε το πέστο προσθέτοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το θράψαλο σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώνουμε επάνω το πέστο.

Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα θρυμματισμένη και λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.