banner
banner
banner

Θρακιώτικη «λαχανιά»

Συνταγή

Θρακιώτικη «λαχανιά»
Υλικά

2 κιλά χοιρινό κρέας
2 χοιρινά κόκαλα για ενίσχυση
1 αφράτο λάχανο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καψερές κόκκινες πιπεριές (ή περισσότερες)
Αλάτι
1 φλιτζ. λάδι

banner
Παρασκευή

(Για το φαγητό χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα, βαθιά ή αρκετά ανοιχτή). Βράζουμε το κρέας και τα δύο κόκαλα, για να δυναμώσουμε το ζωμό, με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το λάδι και το αλάτι. Όλα αυτά θα βράσουν στην αρχή χωρίς το λάχανο. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα. Από το λάχανο θα αφαιρέσουμε τα σκληρά μέρη (κοτσάνια κ.ά.), χωρίς όμως να τεμαχίσουμε τα φύλλα, και θα το ρίξουμε στη σάλτσα. Όταν θα βράσει το λάχανο, θα προσθέσουμε το κρέας και τις πιπεριές (αν θέλουμε, τις βράζουμε εξαρχής με το κρέας). Προσέχουμε να μη μείνουν πολλά ζουμιά, γι αυτό δεν χρειάζεται πολύ νερό, αφού το λάχανο αφήνει υγρά. Η «λαχανιά» είναι κυρίως σπεσιαλιτέ του Έβρου και τη συνήθιζαν οι Έλληνες πρόσφυγες από την Αδριανούπολη.

Γιάννης Ξανθούλης: Θρακιώτικη «λαχανιά»

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος