Follow us

Θαλασσινές συνταγές από τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη

Θαλασσινές συνταγές από τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη

Τα ψαροεδέσματα του νεαρού σεφ Βασίλη Τσατσάκη (executive chef στα εστιατόρια “Ψαράδες”, "Λούτσος" και πρόσφατα στο "Άδολο") κρατούν όλη τη θαλασσινή γοητεία μαζί με αυτό το ιδιαίτερο “κάτι”, που παίζει όμορφα με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και έχει δημιουργήσει ένα αφοσιωμένο fan club.
Με κρητική καταγωγή (γεννήθηκε στο Ηράκλειο), ο σεφ ζυμώθηκε από μικρός με τη μαγειρική τέχνη, αφού η οικογένειά του διατηρούσε ταβέρνα με παραδοσιακή κρητική κουζίνα και έχει αγαπήσει από παιδί τις μαρμίτες και τις γεύσεις. Συνεργάσθηκε με μια ολόκληρη σειρά γνωστών εστιατορίων.

Ο Βασίλης Τσατσάκης, αγαπάει πολύ τα μαγειρευτά με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, κάτι όχι πολύ συνηθισμένο, και δίνει μεγάλη σημασία στην ανάδειξη της ξεχωριστής θαλασσινής γεύσης του κάθε υλικού. Η ικανότητά του να συνδυάζει τα ψάρια και τα θαλασσινά με τα πιο αγαπημένα ελληνικά λαχανικά και αρωματικά βότανα για να δημιουργήσει ξεχωριστά πιάτα με απίστευτη νοστιμιά, είναι αυτό που χαρακτηρίζει το γαστρονομικό του ύφος. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα μενού του είναι τα “ωμά” , στα οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία και εξαιρετική ικανότητα: καρπάτσο, ταρτάρ, σεβίτσε, κλπ.

Θαλασσινές συνταγές από τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη
Ο Βασίλης Τσατσάκης

Οι συνταγές που μας έδωσε ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης είναι εδέσματα με έμπνευση, ανάμεσά τους και το signature πιάτο του. Θα το φτιάξουμε, τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα πιάτα, με τα συνηθισμένα μας εργαλεία και τις απλές τεχνικές της ελληνικής κουζίνας, αλλά η απίστευτη νοστιμιά τους, δείχνουν την τέχνη του σεφ, που κατορθώνει να μετατρέπει το απλό και το καθημερινό σε ξεχωριστό και απολαυστικό.

"Ψαράδες: www.psaradesresto.gr

"Λούτσος":www.facebook.com/loutsos.voula

"Αδολο": www.facebook.com/adoloresto

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…