banner
banner
banner

Τερρίν λαχανικών

Συνταγή

Τερρίν λαχανικών
υλικά

2 μεγάλα καρότα
3 πράσα, μόνο το λευκό τμήμα και το πολύ τρυφερό πράσινο
1 μεγάλο κολοκυθάκι ή 2 μεσαία
6 σπαράγγια (λευκά ή πράσινα)
200 γρ. τρυφερό σπανάκι
6 αβγά
150 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα (στην εποχή τους) ή 
1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

Ζεματάμε το σπανάκι 2' σε νερό που βράζει και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά, στίβοντάς το δυό τρεις φορές ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Ανάβουμε το φούρνο στους 160ο. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (καρότα, πράσα, κολοκυθάκια) και τα κόβουμε σε παχειές φετούλες του 1 εκ.. Αφήνουμε τα σπαράγγια ολόκληρα, έχοντας ξεφλουδίσει το σκληρό τμήμα. Τα ψήνουμε, κατά προτίμηση στον ατμό, για 10-12'. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το σπανάκι, τα αβγά, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι και τα κάνουμε πολτό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε μέσα προσεκτικά τα λαχανικά μας. Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο μιά μακρόστενη φόρμα τερρίν (κεραμική ή από πυρίμαχο γυαλί). Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα και τοποθετούμε κατά μήκος τα σπαράγγια, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε την τερρίν στο φούρνο περίπου 2 ώρες, ελέγχοντας αν έχει στερεοποιηθεί πριν τη βγάλουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία νύχτα ή 6-8 ώρες. Τη σερβίρουμε κομμένη σε φέτες, με λίγες σταγόνες βινεγκρέτ από εκλεκτό ελαιόλαδο και ξίδι. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος